dimarts, 6 de març del 2012

Què és per a tu un infant i com l’entens.

Un infant és una persona, que encara que sigui menor d’edat i sembli dèbil i manipulable, té uns drets que s’han de respectar.

No obstant, la tasca de tots els adults que ens trobem al costat d’al·lots és velar pel seu creixement, la seva seguretat i el seu desenvolupament, en tots els àmbits. És a dir, com que el fet de jugar també dóna resposta a questes tres besants del seu creixement, també hem de procurar que aquesta acció es doni dins la major seguretat possible. Doncs, és la nostra feina donar resposta a les seves necessitats, les quals varien segons quin segui el context de cada boix.

Un nen ha de poder ser feliç, sentir l’estima dels que té al seu voltant, ha poder estar en societat, compartir, col·laborar amb els seus iguals i amb els d’altre edats, doncs en grups heterogenis aprenem tots de tots.

A més, crec que hem d’aprendre molt dels infants, ja que ells sempre saben veure la part bona de les coses encara que aquestes no ho sigui. Sinó mireu un dels curt metratges de En el mundo a cada rato. Són cinc pel·lícules realitzades amb la col·laboració d’UNICEF per donar veu a les seu cinc prioritats, entre les quals es troba: el desenvolupament integral de la infància. I per tant, el film creat per dona a conèixer aquesta necessitat és: “Las siete alcantarillas” de Chus Gutiérrez.


Per completar aquesta entrada he cercat un documental que m’ha ajudat a perfilar el meu concepte d’infància, és a dir, he hagut de realitzar una recerca de dades per complementar la meva explicació.


Aquí vos el deix!
En el Mundo a Cada Rato Segmento "Las siete alcantarillas" [2004] de Chus Gutiérrez - Corto Completo from ChusGutierrez on Vimeo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada